facebook
google
youtube
  Укр  | Рус | Eng  

По всiм питанням
+38 (044) 59-38-799
з 09:00 до 18:00

  Головна Новини Про організацію Співпраця Вступ Діяльність Проекти Галерея Контакти  
  Безкоштовна ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ +38 (068) 098-01-80, +38 (044) 59-38-799                     Безкоштовна ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ +38 (068) 098-01-80, +38 (044) 59-38-799                     Безкоштовна ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ +38 (068) 098-01-80, +38 (044) 59-38-799                     Безкоштовна ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ +38 (068) 098-01-80, +38 (044) 59-38-799                     Безкоштовна ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ +38 (068) 098-01-80, +38 (044) 59-38-799  
 

EPA UKRAINE
European Police Association

 

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД 911
Благодійна організація

 

ІТ ПІДТРИМКА
Інформаційно-технічна підтримка

 

ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН
Електронне звернення громадян

Новини  
 

18.08.2017
ЄВРОПЕЙСЬКА ПОЛІЦЕЙСЬКА АСОЦІАЦІЯ УКРАЇНИ НАГОРОДИЛА ПРАЦІВНИКІВ ПОЛІЦІЇ ОХОРОНИ ЗА ПОРЯТУНОК ЛЮДСЬКИХ ЖИТТІВ

Сьогодні, 18 серпня, в Українському кризовому медіа-центрі працівники поліції охорони з різних

областей України отримали відзнаки Європейської поліцейської асоціації України за конкретні випадки порятунку людського життя. Кожен з поліцейських виявив високий професіоналізм, мужність і сумлінність при виконанні службових обов’язків, зберігши найцінніше, що є у людини - життя.

Нагороди кращим поліцейським охорони вручили заступник Голови Національної поліції України - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, офіційний представник Європейської поліцейської асоціації в Україні Сергій Шульженко та виконуючий обов’язки голови правління Європейської поліцейської асоціації України Вадим Трофимчук.

- Приємно сьогодні нагороджувати поліцейських, які проявили людяність та мужність і врятували людські життя не лише під час перебування на службі, а й у вихідні дні та у відпустці, – зазначив Олександр Фацевич. - Усі вони виконали основне завдання поліцейського - рятувати та убезпечувати громадян.

Зокрема, за високий професіоналізм, сумлінність та рішучі дії, виявлені під час порятунку 6 березня 2017 року двох непритомних громадян від пожежі у житловому будинку, а також безпосереднє гасіння палаючого будинку, нагородили працівників взводу реагування батальйону Управління поліції охорони Черкаської області.

Заслужено отримав відзнаку за порятунок людських життів інспектор сектору фізичної охорони Ізмаїльського міського відділу Управління поліції охорони в Одеській області капітан поліції Сергій Арєшкін. 20 жовтня 2016 року, перебуваючи поза службою і знаходячись на своїй дачі, поліцейський почув крики про допомогу від сусідів. Виявилося, що у жінки почалася кровотеча на восьмому місяці вагітності. Однак, поки чекали приїзду медиків, у жінки почалися перейми. Поліцейському охорони неабияк стали в нагоді професійні навички з надання долікарської допомоги в екстремальних ситуаціях - він зумів надати породіллі першу допомогу і прийняв пологи. Того дня завдяки йому народилася двійня – спочатку хлопчик, а потім дівчинка, все відбулося до приїзду лікарів.

За виявлені рішучість в діях, безумовну сміливість та врятоване життя відзнаку отримав поліцейський взводу охорони об’єктів та публічної безпеки №1 батальйону №2 полку Управління поліції охорони у Львівській області старший сержант поліції Руслан Солтис. 30 липня 2017 року він здійснював охорону об’єктів Добротвірської теплоелектростанції, що у селі Старий Добротвір Кам`янка-Бузького району Львівської області. У вільний від служби час поліцейський побачив людину, яка тонула на середині плеса ріки Західний Буг у найглибшому її місці - безпосередньо біля греблі ТЕС, де була надзвичайно сильна течія. Не роздумуючи про ризик для свого здоров'я і життя, Руслан Солтис негайно кинувся рятувати молодого чоловіка і витягнув його на берег.

Вберіг людину від самогубства працівник наряду групи реагування Світловодського районного відділу Управління поліції охорони в Кіровоградській області лейтенант поліції Станіслав Пасхалов. 26 липня 2017 року він з колегами прибув до однієї з багатоповерхівок міста на повідомлення по спецлінії «102». Поліцейські побачили чоловіка, який стояв на рамі відкритого вікна багатоповерхівки, яке знаходиться на міжповерхових сходах під’їзду. Станіслав Пасхалов негайно піднявся на п’ятий поверх, де і знаходився чоловік, який збирався вкоротити собі віку. Розговоривши його, поліцейському вдалося відволікти чоловіка і стягнути його з вікна на сходи під’їзду. Врятованим виявився 42-річний місцевий житель.

Врятував від смерті людину і начальник Управління поліції охорони в Запорізькій області полковник поліції Сергій Рубанов. Перебуваючи в відпустці, він на декілька днів поїхав з дружиною на відпочинок до моря - на косу Пересип, що в смт. Кирилівці. На Азовському узбережжі шторм не вщухав вже декілька днів, однак відпочиваючих на пляжі було багато. Сергій Рубанов звернув увагу на чоловіка, який спочатку кликав на допомогу, а через мить почав пропадати під водою. Полковник поліції кинувся у воду. Пропливши близько 60 метрів, він зауважив, що на поверхні води ледь видна голова потопаючого, яка то зникала під хвилями, то з'являлася знову. Спроба витягнути чоловіка за волосся виявилася не вдалою, тому, піднирнувши, Сергій Олександрович перевернув людину обличчям догори - чоловік на той момент вже був без свідомості. Сергій Рубанов зумів доставити потопаючого на берег, виштовхуючи його, док не відчув під ногами дно. На березі Сергій Олександрович надав врятованому чоловікові медичну допомогу, викачав з його легень воду, зробив штучне дихання і непрямий масаж серця. Навички надання першої медичної допомоги, отримані на службі, зіграли вирішальну роль - вже через кілька хвилин потерпілого вдалося привести до тями і відновити самостійне дихання. Поки надавалася допомога, хтось викликав швидку допомогу. Врятованим виявився 32-річний мешканець Якимівки. - Я не думав тоді про власне життя. А думав, у першу чергу про те, щоб надати допомогу та врятувати життя. Це наше призначення як поліції - робити все для людей і на благо людей, – наголосив полковник поліції Сергій Рубанов.

Як справжній професіонал повівся поліцейський охорони з Краматорська - міста, розташованого неподалік від лінії зіткнення з незаконними озброєними формуваннями під час проведення АТО. 10 лютого поліцейський Краматорського міжрайонного відділу поліції охорони старший сержант поліції Андрій Дзюба, перебуваючи у черговій відпустці, знаходився у дворі багатоквартирного будинку, в якому проживає. Він помітив, що біля гаражу зібралися дітлахи та щось бурхливо обговорюють. Підійшовши до них, чоловік побачив, що на землі лежить предмет, дуже схожий на бойову гранату. Поліцейський відразу зрозумів усю небезпеку ситуації та грамотно зорієнтувався у обстановці. Перш за все, він акуратно відвів дітей на безпечну відстань та зателефонував на пульт централізованого спостереження Краматорського відділу поліції охорони. А до прибуття наряду реагування пильно стежив за територією подвір’я, аби уникнути будь-якої загрози життю людей.

Крім того, у Департаменті поліції охорони підготували листи-подяки для матерів та батьків нагороджуваних працівників поліції охорони – їм було висловлено подяки за те, що вони виховали таких синів, які є гордістю служби і України. Подяки для батьків поліцейські охорони отримали з рук начальника Департаменту поліції охорони Сергія Будника.

 - Головна мета сьогоднішнього заходу полягає у тому, що наші колеги, які вчинили такі подвиги, отримали не лише гідну оцінку Департаменту поліції охорони та Національної поліції України, а й Європейської асоціації поліцейських України та суспільства, - зазначив Сергій Будник. - Ми і надалі будемо доносити до громадськості інформацію про їх героїчні вчинки.


 
 

 
 

 
 


 


 

ПОСИЛАННЯ  
ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ
ВЕРХОВНА РАДА
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ
МВС УКРАЇНИ
ICPO INTERPOL
EUROPOL
EUROPOL
EUROPOL
ДОПОМОГА  
 

Підтримати проект:
МФО 300711
ЄДРПОУ 39453665
р/р (UAH-26007052742251;

EUR-26003052739202;

USD-26006052733722)
ПАТ КБ «ПриватБанк»
картковий рахунок:
5169-3305-0929-1941

 
 

 

 





 

2015 © www.epa-ua.org
Офіційне представництво Європейської поліцейської асоціації в Україні

 

Розробка та створення корпоративних сайтів,
інтернет-магазинів, порталів