facebook
google
youtube
  Укр  | Рус | Eng  

По всiм питанням
+38 (044) 59-38-799
з 09:00 до 18:00

  Головна Новини Про організацію Співпраця Вступ Діяльність Проекти Галерея Контакти  
 

EPA UKRAINE
European Police Association

 

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД 911
Благодійна організація

 

ІТ ПІДТРИМКА
Інформаційно-технічна підтримка

 

ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН
Електронне звернення громадян

Новини  
 

18.10.2016
ОЛЕКСІЙ ТАХТАЙ: ЦИФРИ, ЗАКЛАДЕНІ В ДЕРЖБЮДЖЕТ-2017,

НЕ ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ ПОТРЕБИ МВС

На цьому заступник міністра внутрішніх справ – керівник апарату Олексій Тахтай наголосив під час обговорення з представниками громадськості проекту Державного бюджету на 2017 рік.


За словами Олексія Тахтая, витрати, передбачені проектом Дербюджету, значно менші бюджетного запиту, де були враховані потреби МВС і ЦОВВів, діяльність яких координує міністр внутрішніх справ.

«Ми зменшували розмір бюджетного запиту до критичної потреби. Якщо цю цифру не закласти для Міністерства внутрішніх справ, то «велосипед реформ», який почав їхати, може зупинитися і впасти», – наголосив заступник глави МВС.

Найгостріше стоїть питання щодо наслідків недофінансування Нацполіції, яка наразі є направляючим вектором реформ у правоохоронних органах. Заробітна плата патрульних, слідчих, дільничних, працівників кримінального блоку та інших підрозділів наступного року має втриматися на рівні цьогорічної.


«У цьому питанні нам потрібно досягти розуміння з керівництвом держави й з Верховною радою, – підкреслив Олексій Тахтай. – На жаль, і про це я говорю прямо і відкрито, цифри, закладені в бюджет, не повністю забезпечують потреби відомства».

Окремо заступник міністра внутрішніх справ зупинився на важливості підвищення рівня забезпечення Держслужби України з надзвичайних ситуацій, де набирає обертів реформа.

«Працівники ДСНС, хай і не на фронті, щодня ризикують життям, рятуючи людей. Їхня зарплата не повинна бути найнижчою в системі», – підкреслив Олексій Тахтай.

За його словами, наразі мінімальна зарплата в ДСНС складає 3 тисячі гривень. Це призводить до відтоку кадрів у силові відомства, де зарплата від 7 тисяч гривень.

Позицію керівництва міністерства підтримав і голова Громадської ради при МВС України Володимир Мартиненко: «У проекті бюджету замість майже 60 мільярдів гривень на фінансування МВС виділено трохи більше 41 мільярда. За такого фінансування є лише два варіанти розвитку подій: або скорочення особового складу, або різке зменшення зарплати».
 
За підрахунками, які озвучив Володимир Мартиненко, запропонований проект бюджету передбачає забезпечення Нацполіції лише на 60%, Нацгвардії – на 83 %; ДСНС недофінансована на 2,5 мільярда, міграційна служба – більше ніж 0,5 мільярда, ДПС – на 2,8 мільярда.
 
«Ми їздимо Україною, наразі провели зустрічі з громадськістю у 13 областях. Основний меседж, який іде від громадськості, – реформи треба продовжувати, треба збільшувати фінансування правоохоронної системи», – заявив Володимир Мартиненко.

Під час громадського обговорення було прийнято рішення направити листи-звернення до Прем’єр-міністра, Міністерства фінансів, всіх депутатів Верховної Ради, профільних комітетів з проханням переглянути цифри, які йдуть на фінансування правоохоронних органів.

 
     
     

 

ПОСИЛАННЯ  
ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ
ВЕРХОВНА РАДА
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ
МВС УКРАЇНИ
ICPO INTERPOL
EUROPOL
EUROPOL
EUROPOL
ДОПОМОГА  
 

Підтримати проект:
МФО 300711
ЄДРПОУ 39453665
р/р (UAH-26007052742251;

EUR-26003052739202;

USD-26006052733722)
ПАТ КБ «ПриватБанк»

 
 

 

 

 

2015 © www.epa-ua.org
Офіційне представництво Європейської поліцейської асоціації в Україні

 

Розробка та створення корпоративних сайтів,
інтернет-магазинів, порталів